Manifest för miljön

Idag är miljöfrågorna mest fokuserade på klimatfrågan. Det drivs diverse aktiviteter för att uppmärksamma klimatfrågan som såklart är ytterst viktig. Exempel på detta är de globala demonstrationer som genomfördes förra veckan och snart är det Earth Hour Day den 30 mars. De olika aktiviteterna bidrar till att med stor seghet få till en förändring där naturen sätts i förgrunden framför ekonomisk kortsiktig vinning.

Vattenvärldsdagen – rent vatten

En risk med fokus på ett område är att det är lätt att tappa bort helheten och att miljöinitiativen blir enkelspåriga, eller är det så att vi inte orkar med mer än ett fokus åt gången. I stora delar av världen har man redan ett akut problem, tillgång på rent vatten som med kraft slår mot världens fattiga befolkning. Nästan 850 miljoner människor har inte tillgång till detta. I morgon 22 mars är det vattenvärldsdagen. Hur många är det som känner till detta?

Kolla in mer information om Vattenväldsdagen på Wateraid

Fakta från Wateraid: ”I Sverige använder vi ungefär 140 liter vatten om dagen per person, men om så kallat virtuellt vatten, det vatten som går åt till produktion av mat, kläder och varor, räknas in stiger den siffran till ungefär 3 900 liter”.

Som svensk uppfattar vi vanligen att rent vatten är en naturlig och självklar resurs som  det inte finns någon begränsning av.

Det här inlägget postades i Hållbarhet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.